wróć do tematów forum

odśnieżanie

Komentarz

Nic nie robicie 02-04-2013 godz 11:48

Do wiadomości Pana Burmistrza i Pana Prezesa ZUK. Panowie czy Wy macie choć trochę poczucia bezpieczeństwa??!! Nic kompletnie nie dbacie o porządek i o bezpieczeństwo w NASZYM RESZLU. Dzisiaj wracając z miasta poślizgnąłem się na ulicy przechodząc na drugą stronę na chodnik, na chodniku też sie poślizgnąłem ale z upadkiem, chodzę jeszcze o kuli wiec nie jest łatwo mi chodzić jeszcze swobodnie. Nie chodzi tu o mnie, ale o wszystkich mieszkańców Reszla. Jeśli któryś z mieszkańców coś by sobie zrobił, złamał, zwichnął czy skręcił to WY ODWRÓLIBYŚCIE SIĘ TYŁEM I TYLE, nie odpowiedzielibyście za krzywdę bo to nie wasza sprawa tak?!!!Włąsnie że WASZA szczególnie dbac o porządek i bezpieczeństwo w naszym mieście Reszel. Miejcie dobra dusze i serce do ludzi, zacznijcie dbać o porządek, zbierajcie zalegający śnieg na przyczepy i wywoĽcie do rzeki w parku, zacznijcie w końcu dbać o NASZE WSPÓLNE MIASTO!!! A nie, myślicie że jak roztopy idą to nie trzeba już robić, tylko siedzicie na tyłkach za przeproszeniem i kase liczycie. Ludzi ogarnijcie się, wybraliśmy Was z nadzieją na polepszenie się sytuacji, a tu ZONK, tak sie nie robi. Zacznijcie dbać dbać dbać!!! Zalegający śnieg naprawdę jest utrudnieniem w chodzeniu. Oczyszczone chodniki z zalegającego śniegu i w ogóle czyste chodniki to zadowolenie mieszkańców i bezpieczeństwo przede wszystkim

1.

gdyby w moim domu drzwi wejsciowe z dworu do budynku otwierały się nie do korytarza a na zewnątrz nie wyszłabym z domu panowie odśnieżyli chodnik rzucajac wszystko pod drzwi !!! IDIOCI

mazurska 2013-04-02 14:34:37

2.

Ludzie weĽcie się też do roboty...ileż to można robić.Jedzcie do innych miejscowości i zobaczcie jak tam wygląda.Nie bądĽcie śmieszni.Narzekacie tylko.Tak jest w całej Polsce i trzeba to jakoś wytrzymać,a nic się nie stanie,jak koło siebie trochę odśnieżycie.Trochę wyrozumiałości.

2013-04-02 15:59:29

3.

Ja tez w poniedziałek miałam problem wyjazdu z parkingu koło przychodni.Ulica owszem odśnieżona ,ale wjazd zawalony śniegiem .Przejście dla pieszych tez zawalone.Bezmyślność tylko może być w Reszlu

2013-04-02 16:01:43

4.

zwaly śniegu przy krawężniku ...ok ale śnieg wrzucać pod drzwi to śmieszne i nie zamierzam wziąć się za robote tzn odśnieżać sobie chodnik bo nie mieszkam w prywatnym domu tylko z gminy a ci ludzie co to robią mają za to płacone ja za nich pracy wykonywac nie będę !!! A z domu niestety muszę wyjść

z poważaniem 2013-04-02 17:03:43

5.

Nic Ci się nie stanie jak trochę odśnieżysz.A tak na marginesie to mniej pretensje do śniegu ,że pada.Co za czasy ,co za ludzie.

2013-04-02 22:55:57

6.

myślę, że wypowiedĽ "z poważaniem" powinna zamykać całą dyskusję a admin powinien cytat z niej zamieścić na głównej stronie. "nie mieszkam w prywatnym domu tylko z gminy" normalnego człowieka pracującego na swoje mieszkanie zwala z nóg. prawda jest taka, że na twoje mieszkanie zrzucają się wszyscy mieszkańcy gminy (bo te pieniądze powinny być przeznaczone na jakiś ogólny cel a nie kąt dla ciebie). zamiast być wdzięcznym za to, że gmina (czyli jej mieszkańcy) sponsorują ci dach nad głową pomstujesz na śnieg na ulicy. co do warunków na drogach i chodnikach - opamiętajcie się. jest zima i śnieg pada jak opętany. nie oczekujcie, że chodniki i drogi będą doczyszczone do żywego kamienia! i jeszcze jedno... "nie zamierzam się wziać za robote" ... każdy normalny człowiek wstydziłby się takiego zdania

koty_za_ploty 2013-04-02 23:45:47

7.

do koty_za_ploty : Ja pracuje i nie musze pracowac za kogos pracuje sam za siebie dla siebie i swojej rodziny płace czynsz podatki itp wiec niech robia ci co musza i im płacą za to ! i tyle co powiem ja za kogos pracy wykonywac nie zamierzam mi za to nikt nie zapłaci a z ZUK-u zamiast bąki zbijac niech sie wezmą solidnie do pracy

z poważaniem 2013-04-03 06:39:19

8.

No straszne, zimą jest ślizgo i jest śnieg.Mam pytanie do burmistrza: dlaczego ZUK nie rozpali np.300 ognisk przy chodnikach. Jak idę do pracy to marznę a tak to by na pewno było cieplej.

anna 2013-04-03 10:20:30

9.

Z tego co wiem to już nie ma ZUKU w Reszlu,piszecie a nie jesteście zorientowani.

2013-04-03 16:39:05

10.

to są juz ogólnie Wodociągi ale jak napisze sie jak trzeba inni nie wiedzą i będą znów głupoty pisać ze od kiedy wodociągi mają odśnieżać miasto bo od tego jest ZUK. Tak wiec dla uproszczenia trzeba stosowac nazwy

z poważaniem 2013-04-03 17:55:34

11.

Jest nieco inna propozycja-mianowicie, może należy zaangażować reszelskich zbieraczy 10gr do wina pod pelcowizną i przy "alkoholach" zebrać ich wszystkich do kupy(kupa-trafne określenie-od wydzielanej przez nich intensywnej woni) jak to miało miejsce w polsce ludowej podczas akcji rozładowywania wagonów z węglem i wykopków i niech działają w imię wyższych celów wspólnego dobra społeczności.

Kasia 2013-04-04 22:42:42

Komentarz

wróć do tematów forum

Zobacz prawdziwe show – Sprawdź pokazy iluzji

Pokazy iluzji od zawsze fascynowały publiczność. Niemniej jednak współczesna sztuka iluzji to znacznie więcej niż szybka zabawa czy krótkotrwałe zainteresowanie widza. Dobrze przygotowane widowisko angażuje zarówno oczy, wyobraźnię, jak i emocje uczestników. W odróżnieniu od wielu standardowych form rozrywki, iluzja przenosi publiczność w świat, w którym granice między rzeczywistością a fantazją zacierają się niemal niezauważalnie. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego, jak pokazy iluzji mogą wyglądać, sprawdź przygotowany przez nas artykuł. Znajdziesz tam wiele wartościowych informacji.

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble