wróć do tematów forum

abonament telewizyjny

Komentarz

02-04-2013 godz 11:13

Czy to prawda że chodzą w Reszlu po domach i sprawdzają czy placisz abonament.Podobno już parę osób zaplacilo karę.

1.

Owszem ja zapłaciłam karę. Na każdego może trafić. Lepiej płacić. bo póĽniej wyjąc taką kasę z kieszeni i zapłacić to jest problem

jola 2013-04-02 14:59:29

2.

Po pierwsze - kto chodzi? Po drugie - nie masz obowiązku nikogo wpuszczać do własnego domu.

no-one 2013-04-02 20:32:00

3.

Otóż za pobór opłaty abonamentowej i kontrolę sciągalności/egzekucji takowej odpowiadają naczelnicy poczty w danej miejscowości i nie muszą wysyłać nikogo pod adres celem weryfikacji, ponieważ widzą kto wnosi opłatę abonamentową,a kto nie. Póki co jest spokój i cisza wokół tematu, ale już niedługo. Ludzie myślą że rtv jest za free, a to nie tak. Istnieje ustawowy obowiązek wnoszenia opłaty i należy zacząć go egzekwować. A póki co no-one tak się składa że do domu masz jednak obowiązek wpuścić nawet niedouczonego dzielnicowego i korowód rozmaitych dziwnych wizytatorów. To jest POlska nie elegancja francja...taka na wschodniej ścianie głęboko prowincjonalna kategorii "B" w dodatku pragnę zauważyć.

Kasia 2013-04-04 23:03:56

4.

Bzdura. Nie mam obowiązku wpuścić do domu - poza pewnymi sytuacjami wynikającymi z przepisów prawa - ani dzielnicowego ani pracownika poczty.

no-one 2013-04-05 16:37:20

5.

non one masz racje ze nie wpuszczac ich takie prawo ale szukają głupich chociaż to też durnie i sami co chodzą

grat 2013-04-05 19:43:03

6.

Do Kasi :nie obrażaj mieszkańców prowincji ,bo jak tutaj widac to Ty nie masz racji ,mimo iż starasz się ,by Twój post był "profesjonalny ".

RESZELANKA 2013-04-07 22:34:37

7.

z tymi kontrolami to jak z wampirzycą co grasowała kiedyś po Reszlu za mężczyznami którym wypijała jajka i strzelała z toreb.

bolo 2013-04-08 12:50:32

8.

Do RESZELANKA: Otóż post ten jest profesjonalny. Tobie zapewne również niechce się dokonywać opłaty abonamentowej i stąd ta reakcja. Cóż, taka twoja wiejska mentalność, majtki na rynku, zakupy w biedronce, internet z hot spotu, a prąd z piwnicy bo po co płacić? Nieprawda? I po zapomogę do mopsu.

Kasia 2013-04-08 14:49:14

9.

Do Kasi: jak Ty taka mądra to płać 2 razy za to samo bo założę się, że masz TV z kablówki, n-cośtam lub czegoś podobnego.

redneck 2013-04-08 15:30:12

10.

Kasiu ,w zasadzie moja godność nie pozwala mi na dyskusje z tobą ,ale jeszcze raz napiszę :tylko tobie wydaje się ,że tak mądrze się wypowiadasz ,treść tego postu świadczy o niskiej kulturze osobistej i zwykłej głupocie ,niestety .

RESZELANKA 2013-04-09 12:40:22

11.

Kasia - jesteś żałosna. Pewnie sama zapłaciłaś karę i żal ci tyłek ściska.

reszel 2013-04-14 02:24:17

12.

Kasia - jesteś żałosna. Pewnie sama zapłaciłaś karę i żal ci tyłek ściska.

reszel 2013-04-14 02:24:25

13.

Do RESZELANKA; Otóż myślę że nie masz za grosz godności. Jesteś małomiasteczkową bazarową babą która myśli że należy jej się wszystko za free włącznie z tv za który jak twierdzisz nie należy uiszczać opłaty. Do reszel; (tu już nick mówi sam za siebie)tak się składa że jestem użytkownikiem cyfrowego polsatu a abonament rtv opłacam również. I do ogółu; mieszkam w pięknym domu który ma metraż jak co najmniej 20cia waszych komunalnych mieszkań razem wziętych, jeżdze również dobrym autem i żyje mi się nadwyraz dobrze i wiedzie jak najlepiej w naszym pięknym kraju, a dzięki biznesowi który prowadzę takim jak wy daję pracę i tym samym możliwość opłacania należnego abonamentu. Doceńcie to zatem.

Kasia 2013-04-19 05:31:45

14.

kasia chwalisz sie a w krok nic bo niezdatna i co ci z tego? opłać i za mnie suczko a twoje auto to trabant ty ruda małpo piegowata i blada twarz

reszel 2013-04-19 22:51:54

15.

Do reszel; i o tym właśnie myślałam prostaku. To wasz wiejski slang biedoty z dzielnicy nędzy. Co to za termin "krok" co to za tekst "suczko" zwrotów takich używaj do swojej matki bezrobotny wiejski prostaku żebrzący o 2zł pod "alkoholami". Tacy jak ty myją mi auta i sprzątają w domu gimbusie.

Kasia 2013-04-22 04:56:20

16.

I pomyśleć,że ktoś zapytał tylko o abonament xd, a co do waszych mentalności to chyba kosa na kamień trafiła :DD ps. Jak to miło ze mamy taką życiodajną szlachtę w Reszlu :D

on '94 2013-07-10 16:29:38

Komentarz

wróć do tematów forum

Zobacz prawdziwe show – Sprawdź pokazy iluzji

Pokazy iluzji od zawsze fascynowały publiczność. Niemniej jednak współczesna sztuka iluzji to znacznie więcej niż szybka zabawa czy krótkotrwałe zainteresowanie widza. Dobrze przygotowane widowisko angażuje zarówno oczy, wyobraźnię, jak i emocje uczestników. W odróżnieniu od wielu standardowych form rozrywki, iluzja przenosi publiczność w świat, w którym granice między rzeczywistością a fantazją zacierają się niemal niezauważalnie. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego, jak pokazy iluzji mogą wyglądać, sprawdź przygotowany przez nas artykuł. Znajdziesz tam wiele wartościowych informacji.

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble